О нама

Slide
Последње вести
  • Успешно одржан III Међународни Краљевски куп "Краљице Марије" у фудбалу за девојчице, под покровитељством ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић и уз подршку општине Врњачка Бања
  • Учествовало је преко 160 девојчица из осам клубова из разних делова наше земље и Црне Горе

О нама

Женско фудбалско удружење "Краљица Марија" основано је 1. августа 2019. у Новом Селу.

Полазећи од жеље и интересовања великог броја девојчица да се баве фудбалом, а истовремено немогућности да ту жељу остваре у свом селу, група људи предвођених Мариом Мајсторовићем и Бобаном Миленковићем, имајући у виду величину села и бројност млађе популације, као и стање спорта и услове у којима се одвија, формира друштво које ће у своје темеље уградити професионализам и направити институционалну основу за развој и напредак спорта, како код најмлађих узраста, тако и старијих, у складу са интересовањем и могућностима.

Идеју о формирању ЖФУ „Краљица Марија“ са великом задовољством је подржала Краљевска породица Карађорђевић а Њено Краљевско Височанство Принцеза Даница се прихватила покровитељства и постала Висока заштитиница нашег клуба.

Сматрамо да име највеће добротворке и највољеније Краљице у историји српског народа, предане мајке, супруге и хуманисте, јесте више него адекватно за име клуба и пример вредности које у сваком времену девојчице могу и треба да следе, поштујући светле традиције и примере из прошлости, а да у модерном времену те вредности у дому Карађорђевића најбоље представља наша Покровитељка.

Зато је за дан Удружења и празник проглашен 22. јун у знак сећања на живот и дело Њеног Величанства Краљице Марије Карађорђевић, а њен лик заузима централно место у грбу Удружења, под круном Краљевске породице Карађорђевић.

Крсна слава ЖФУ "Краљица Марија" је Света мученица Харитина која се сматра заштитницом невиних и смерних девојака и жена а празнује се 18. октобра.

Боје клуба су пурпурно-краљевско-беле и предстваљају намеру и жељу да клуб буде краљевски - под покровитељством српске Краљевске породице.

Намера је да се наша деца кроз спорт, такмичења, турнире и разноврсне манифестације окупљају под нашим кровом, где ће, кроз дружење развијати спортски и витешки дух, упознавати вредности нашег народа и развијати поштовање према прошлости и традицији, учити из ње како би изградили чврст идентитет као темељ на коме ће градити сигурнију и бољу будућност.

Удружење упућује отворени позив свим заинтересованим девојчицама, родитељима, пријатељима и људима добре воље да се укључе у рад.

Како су прве речи Краљице Марије на српском језику, упућене одушевљеним Београђанима који су је дочекали као невесту Витешког Краља Александра, биле: "Ја вам од срца благодарим", тако и ми благодаримо свима онима који подржавају наше намере и онима који нађу за потребно да се укључе и помогну наш рад.

Добродошли!

Постаните део ЖФК Краљица Марија