Новогодишња звезда

Slide
Последње вести
  • Успешно одржан III Међународни Краљевски куп "Краљице Марије" у фудбалу за девојчице, под покровитељством ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић и уз подршку општине Врњачка Бања
  • Учествовало је преко 160 девојчица из осам клубова из разних делова наше земље и Црне Горе

Турнир "Новогодишња звезда Краљице Марије 2020" отказан због пандемије

"Новогодишња звезда Краљице Марије" је омладински женски фудбалски турнир у организацији Краљевског ЖФК "Краљица Марија" за најмлађе узрасте који увек организујемо викенд пре Нове године, а означава завршетак године који, у периоду најрадоснијих празника, посвећујемо најмлађима.

Намера нам је да се деца кроз турнир и пратећи програм манифестације окупљају, кроз дружење и такмичење развијају спортски и витешки дух, упознају историју, великане и вредности нашег народа, развијају поштовање према прошлости и традицији, уче из ње како би изградили чврст идентитет од најмлађих узраста.

Ове године, због околности изазваних пандемијом корона вируса и општег стања у друштву, организациони одбор турнира је донео одлуку да се турнир не одржи, у интересу здравља и безбедности учесника и организатора.

Ту одлуку која нас је учинила тужним ублажила је подршка коју смо као клуб добили од најмлађег члана нашег Краљевског дома - ЊКВ Принцезе Наталије, која је искористила лепо време и започела са спортским припремама у дресу нашег клуба и са лоптом коју смо јој поклонили у Тополи.

Дрес са бројем један нашег јунироког тима носи њено име, као најмлађе девојчице у породици Карађорђевић, а тренерка Шефа стручног штаба ЖФК "Краљица Марија" припада ЊКВ Принцу Стефану Карађорђевићу.

Покровитељка и висока заштитница нашег клуба је ЊКВ Принцеза Даница Карађорђевић, супруга ЊКВ Принца Филипа и мајка ЊКВ Принца Стефана, указала нам је част и ове године са породицом присуствовала обележавању Крсне славе нашег клуба. Уручили смо јој на поклон дрес са бројем 1 првог тима ЖФК "Краљица Марија" са Њеним именом и лопту са потписима играчица.

Настављамо да негујемо спортски дух, заједништво и сећање на ЊВ Краљицу Марију!

Срећни празници!

Краљица Марија

Galerija
Galerija
Galerija
Galerija

Постаните део ЖФК Краљица Марија