КУП Краљице Марије

Slide
Последње вести
  • Успешно одржан III Међународни Краљевски куп "Краљице Марије" у фудбалу за девојчице, под покровитељством ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић и уз подршку општине Врњачка Бања
  • Учествовало је преко 160 девојчица из осам клубова из разних делова наше земље и Црне Горе

III Краљевски КУП Краљице Марије у Врњачкој Бањи

На фудбалским теренима општине Врњачка Бања одржан је III Међународни Краљевски куп "Краљице Марије" у фудбалу за девојчице, под покровитељством ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић и уз подршку општине Врњачка Бања.

Преко 160 девојчица из осам клубова из разних делова наше земље и Црне Горе, прошлогодишњи освајач ЖФК "Младост" Подгорица, први освајач Купа ЖФК "Јединство" из Уба, ЖФК "Машинац" Ниш, ЖФК "Вучице" Вучје Лесковац, ЖФК "Велика Плана", ЖФК "Ника" Смедерево, ЖФК "Карађорђе" Топола и домаћин ЖФК "Краљица Марија", узело је учешће у такмичењу спремне да покажу какву енергију и лепоту носи женски фудбал.

Почетни ударац на свечаној церемонији отварања извела је покровитељка такмичења ЊКВ Принцеза Даница Карађорђевић, која је присуствовала са супругом ЊКВ Принцом наследником Филипом и сином ЊКВ Принцом Стефаном и која од почетка подржава такмичење и вредности на којима почива, као и јавне личности из културе и спорта које су га поздравиле видео порукама, међу којима су вокална солисткиња Даница Црногорчевић и прослављени фудбалски интернационалац Немања Којић.

Позната вокална солисткиња из Врњачке Бање Маја Маринковић, отпевала је оригиналну химну Краљевине Србије а затим извела свој велики хит-сингл "Чуда" и пренела сјајну поруку девојчицама.

Турнир је започео минутом ћутања и одавањем поште жртвама трагедије која је погодила Цетиње.

У наставку такмичења показано је зашто женски фудбал привлачи све више пажње, што због вештине девојака, то и због лепоте игре и фер плеја.

На такмичењу је у 15 утакмица постинуто чак 50 голова а најефикасније су биле Подгоричанке.

У великом финалу, прошлогодишњи освајач ЖФК "Младост" Подгорица је успео да одбрани трофеј против сјајне екипе ЖФК "Вучице" Вучје Лесковац резултатом 3:0, док је треће место освојила екипа ЖФК "Јединства" из Уба, јер по правилима која се примењују на турниру, а установљена су на првом Светском првенству у Монтевидеу, полуфиналиста који је поражен од победника турнира осваја треће место.

Велики трофеј Купа Краљице Марије остаће још годину дана у Подгорици!

Покровитељка турнира, ЊКВ Принцеза Даница уручила је трофеј победнику на церемонији затварања турнира.

За најбољег стрелца проглашена је Ангелина Дрешај из "Младости", за најбољег голмана Маја Пешић из "Вучица" а за најбољу играчицу турнира проглашена је Тијана Мартић из "Јединства".

Циљ коме такмичење тежи јесте афирмација женског фудбала код свих категорија деце, популаризација код деце и старијих, афирмација традиционалних вредности које се промовишу кроз организацију Краљевског Купа „Краљице Марије“, Врњачке Бање као општине окренуте развоју спорта код девојчица и куп такмичење које треба да постане традиционално и да окупља спортискиње из земље и региона.

Генерални спонзор такмичења је већ другу годину за редом компанија "CA group" из Београда, којој остајемо низмерно захвални на подршци.

Галерија слика

Постаните део ЖФК Краљица Марија