КУП Краљице Марије

Slide
Последње вести
  • Успешно одржан III Међународни Краљевски куп "Краљице Марије" у фудбалу за девојчице, под покровитељством ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић и уз подршку општине Врњачка Бања
  • Учествовало је преко 160 девојчица из осам клубова из разних делова наше земље и Црне Горе

II Краљевски КУП Краљице Марије 2021

Други по реду краљевски Куп “Краљице Марије“ у женском фудбалу, под покровитељством ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић, у организацији ЖФК “Краљица Марија”, одржан је јуче у Врњачкој Бањи.

Турнир који се организује у част Њ.В. Краљице Марије, највеће добротворке и највољеније Краљице у историји српског народа, предане мајке, супруге и хуманисте, као примера вредности које у сваком времену девојчице могу и треба да следе од најранијих узраста, окупио је преко 150 девојчица из целе земље, као и из Црне Горе.

Учествовали су ЖФК Раднички Крагујевац, ЖФК Мачва Шабац, ЖФК Карађорђе Топола, ЖФК Стајићево Зрењанин, ЖФК Вучице Вучје Лесковац, ЖФК Јединство Уб, ЖФК Левчанке Рековац, ЖФК Младост из Подгорице и домаћин ЖФК Краљица Марија. Свечаности отварања присуствовали су чланови Краљевске породице, представници општине Врњачка Бања, институција, цркве и спортских организација, пријатељи и љубитељи фудбала.

Турнир су поздравним порукама подржали вокална солисткиња Даница Црногорчевић, у име ФК Партизан првотимац Марко Живковић, у име КК Црвена Звезда Наташа Ковачевић и Данка Подовац, једна од најбољих фудбалских репрезентативки Србије и интернационалаца.

Почетни ударац на турниру извела је покровитељка, ЊКВ Принцеза Даница, која је и доделила трофеј победнику турнира, ЖФК “Младост” из Подгорице. Друго место освојила је екипа ЖФК “Карађорђе” из Тополе , а треће ЖФК “Раднички” Крагујевац.

Најбољи стрелац и најбољи играч турнира је Ивана Боричић из ЖФК “Младост” Подгорица а најбољи голман Љубица Степић из ЖФК “Карађорђе” Топола. На централној свечаности у Врњачкој Бањи, у присуству чланова Краљевске породице и представника клубова, потписана је Повеља о сестримљењу ЖФК “Краљица Марија” из Врњачке Бање и ЖФК “Младост” из Подгорице.

Турнир су подржали генерални спонзор компанија “CA group”, покровитељ и велики пријатељ општина Врњачка Бања, велики спонзори компанија “Вода Врњци” и официјална лопта турнира “Vision”.

Верујемо да смо овим турниром започели традицију која ће у спортском духу наставити да окупља спортисте из целе земље.

Галерија слика

Постаните део ЖФК Краљица Марија