Актуелности

Slide
Последње вести
  • Успешно одржан III Међународни Краљевски куп "Краљице Марије" у фудбалу за девојчице, под покровитељством ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић и уз подршку општине Врњачка Бања
  • Учествовало је преко 160 девојчица из осам клубова из разних делова наше земље и Црне Горе

Актуелности

22.06.2022.

Честитка ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић поводом Дана клуба 💜👑💜

Примили смо честитку наше покровитељке ЊКВ Принцезе Данице Карађорђевић поводом Дана клуба.

“Данас Женски фудбалски клуб “Краљица Марија” из Врњачке Бање, који се налази под мојим покровитељством, обележава свој дан.

Актом о оснивању установљено је “да се за дан клуба и празник проглашава 22. јун у знак сећања на живот и дело Њеног Величанства Краљице Марије Карађорђевић, а њен лик заузиме централно место у грбу, под круном Краљевске породице Карађорђевић. Сматрамо да име највеће добротворке и највољеније Краљице у историји српског народа, предане мајке, супруге и хуманисте, јесте више него адекватно за име клуба и пример вредности које у сваком времену девојчице могу и треба да следе, поштујући светле традиције и примере из прошлости.”

Зато им од срца честитам на досадашњем успеху и преданом раду, јакој жељи да изграде институцију женског фудбала, на највећем оствареном успеху освојењем Купа Западне Србије и желим да истрају на путу вредности које су пред себе поставили, на ком ће увек уживати моју пуну подршку.

Срећан дан клуба!”

Писмо подршке наше Покровитељке

Честитка наше покровитељке

Постаните део ЖФК Краљица Марија