Актуелности

Slide
Последње вести
  • Наше принцезе избориле нерешен резултат на тешком гостовању у Чачку у оквиру 16. кола Развојне лиге Запад и тиме наставиле серију од чак 4 утакмице без пораза, уз 3 победе, без примљеног гола.
  • Краљице убедљиве на гостовању у Ужицу ✊✊ СЖФУ “Јединство путеви” Ужице - ЖФК “Краљица Марија” 0:3

Актуелности

18.10.2020.

Крсна слава нашег клуба Света Харитина

У прелепом здању "Врњачко врело" центра у Новом Селу обележили смо своју крсну славу, свету мученицу Харитину. Велики благослов и наша славска икона стигли су нам од сестара из Пећке Патријаршије, мајке свих наших цркава а изузетну част указала нам је наша покровитељка, ЊКВ Принцеза Даница Карађорђевић, која је била наш гост заједно са својим супругом, ЊКВ Принцом Филипом и сином ЊКВ Принцом Стефаном. Свечаност је започела резањем славског колача у присуству Њихових Краљевских Височанстава, представника локалне самоуправе, спортског савеза, клубова, организација, донатора и пријатеља нашег клуба, чему је чинодејствовао наш парох, отац Жарко. Након резања славског колача, започео је свечани део програма интонирањем оригиналне химне Србије у извођењу наше дивне вокалне солисткиње Маје Маринковић.

Након химне, обратила нам се ЊКВ Принцеза Даница и честитала славу пожелевши да наставимо развој и раст клуба, истакавши да изузетна енергија девојчица и посвећеност домаћина утичу да се кроз спорт и такмичарски дух представе традиционалне вредности нашег народа, и да оне служе као пример младим фудбалеркама, а Краљица Марија је, својим ликом и делом, сасвим сигурно најзначајнији путоказ на њиховом путу ка успеху.

Велики ентузијазам и енергија људи који су основали клуб не би нашли свој пут да није била подупрета и великим пријатељима који су помогли да стојимо поносни и зато смо ову прилику искористили да укажемо почаст и захвалност Покровитељу, донаторима, спонзорима и пријатељима клуба који су уз нас. Покровитељки смо уручили на поклон дрес сениорског тима нашег клуба, потписану лопту нашег спонзора, компаније "Vision", а малом Принцу Стефану тренерку нашег клуба. Како у нашем клубу има много девојчица које се баве фудбалом, али гаје и друге таленте, наша сениорка Милица Миљковић насликала је слику коју је поклонила Њиховим Височанствима.

Затим смо уручили захвалнице и исказали поштовање пријатељима клуба, од којих је већина била ту са нама. На пријему у општини Врњачка Бања дан пре славе, председник ЖФК "Краљица Марија" г. Марио Мајсторовић уручио је захвалницу клуба председнику општине Врњачка Бања г. Бобану Ђуровићу, као једном од генералних спонзора нашег клуба, у присуству Њихових Височанстава.

На славској свечаности смо затим уручили захвалнице генералним спонзорима Врњачком врелу и компанији "Vision", захвалили се Туристичкој организацији Врњачке Бање, Бобан комерцу, Челик паку, Ресторану „Дукат“, Води Врњци, Феникс продукту, Новој Слоги, Агрозрну, Фото студио Симић ВБ, апотеци „Мелем“, ФК „Реал“ Подунавци, Спортском центру Врњачка Бања, Два брата Гочанин, Сервис паку, Новограф, медијским спонзорима Краљево новости онлајн, Врњачкој радио телевизији и радио Бања 2, који су нас пратили и пријатељима Др. Дејану Станојевићу, Др. Петру Ерићу, ФС општине Врњачка Бања, ФС Рашког округа и ФС региона Западна Србија.

Затим је наша Покровитељка уручила захвалнице чланицама нашег сениорког тима за досадашњи рад и успех а то је била прилика да нашој Јелени Јефтовић Њихова Величанства уруче и рођендански поклон, који је на сам дан славе, тако да смо сви заједно отпевали "Диван дан". Свечани део завршен је извођењем композиције "Ово је Србија".

Гости су затим уживали у коктелу након кога смо се сви упутили на фудбалски терен где је у 13.30 часова започела првенствена фудбалска утакмица сениорки између нашег клуба и ЖФК "Слатке мале" из Петровца на Млави.

Почетни ударац извела је ЊКВ Принцеза Даница а велики навијач нашег тима био је и Принц Стефан који нас је бодрио врло живахно поред саме аут линије. Утакмица је завршена резултатом 2:2.

Захвални смо свима који су нам помогли у организацији, члановима скупштине клуба и родитељима, похвале гостију припадају свима.

Сраћна слава!

Постаните део ЖФК Краљица Марија